...

18 bini aşkın Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisine Eczacıbaşı dokunuşu

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 2007 yılından bu yana yürütülen Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında ulaştığı öğrenci sayısı 19 bine yaklaştı. İhtiyaç sahibi Yatılı Bölge Ortaokulları’nın (YBO) pansiyon ve derslik bölümlerindeki banyo ve tuvaletlerin VitrA ve Artema ürünleriyle yenilendiği, öğrencilere kişisel hijyen eğitimlerinin verildiği projede ulaşılan 51’inci okul, Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Şehit Taner Baran YBO oldu.

115 öğrencili okulda banyo ve tuvaletlerin yenilenmesinin, kişisel hijyen eğitimlerinin verilmesinin yanı sıra, Eczacıbaşı Gönüllüleri’nin çalışmalarıyla bir müzik sınıfı oluşturularak enstrüman ve sıralar alınırken, kütüphanesi olmayan okulda kütüphane kurulması ve kitap bağışlanması da sağlandı. Young Guru Academy (YGA) ile 5. ve 6. sınıf öğrencilerine bilim setleri hediye edilerek, öğrencilerle bilim seansları gerçekleştirildi.

Öte yandan, Topluluk çalışanlarından oluşan Eczacıbaşı Gönüllüleri’nin Kars ilindeki YBO’lar arasında düzenlediği resim ve hikâye yarışması da büyük ilgi gördü. Yarışmada birinci olan çocuklar, düzenlenen İstanbul gezisine aileleri ile birlikte katılırken, İstanbul Modern’deki atölye çalışmasında ise farklı bir deneyim yaşama imkanı buldular.

Şehit Taner Baran YBO’da yenilenen banyo ve tuvaletler ile müzik sınıfı ve kütüphanenin açılışı nedeniyle 9 Nisan günü düzenlenen törene, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ali Aköz, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu ve yerel yöneticiler katıldı.

Törende konuşan Eczacıbaşı, çocukların sağlıklı, temiz, modern ortamlarda yaşamalarının ve eğitim görmelerinin en doğal hakları olduğunu belirterek, “Yeterli fiziksel olanakları sağlamak kadar, bu olanakların estetik ve kaliteli olmasını sağlamak da şart. Gençlerimiz, bu erken yaşlarından estetik ve kalite bilincine ne kadar doğallıkla alışırsa, ileride kendi çocukları için de aynısını sağlamak isteyecektir” dedi. Gençlerimizin, ülkemizin daha varlıklı olmasını, dünyada daha iyi rekabet edebilmesini sağlayacak en önemli sosyal sermayemiz olduğuna dikkat çeken Faruk Eczacıbaşı, “Onlara her olanağı sunmak, borcumuz, vazifemiz, sorumluluğumuz. Bu çabamızda, bize 10 yılı aşkın süredir hep destek olan Milli Eğitim Bakanlığımıza tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ECZACIBAŞI HİJYEN PROJESİ

Eczacıbaşı Hijyen Projesi, 2007 yılından bu yana Yatılı Bölge Ortaokulları’nın (YBO) fiziksel koşullarını iyileştirmek, öğrencilere hijyen bilinci kazandırmak ve sosyal yönlerini güçlendirmek hedefiyle Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşları ve çalışanlarının yakın ilgisi ve katkılarıyla yürütülüyor.

2002 yılında Selpak Kişisel Hijyen Eğitimi ile başlayan, 2007’de yeni bir platforma taşınan proje, 2010 yılından itibaren de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğinde hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında, ihtiyaç sahibi YBO’ların pansiyon ve derslik bölümlerindeki banyo ve tuvaletler, tesisat altyapısının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onarılmasının ardından, VitrA ve Artema ürünleriyle yenileniyor.

YBO’lardaki öğrencilere, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri tarafından Selpak Kişisel Hijyen Eğitimi veriliyor ve yenilenen YBO’ya Eczacıbaşı Profesyonel tarafından ürün desteği sağlanıyor.

Topluluk çalışanlarından oluşan Eczacıbaşı Gönüllüleri ise öğrencilerin duygusal dünyasını zenginleştirmeyi hedefleyen sosyal projeler geliştiriyor.

Eczacıbaşı Hijyen Projesi, 2007-2018 yılları arasında 38 ilde 18.500’ün üzerinde öğrencisi bulunan 51 okulda yürütüldü. Proje ile 2020 yılına kadar toplam 60 okula ulaşılması hedefleniyor. Yenileme çalışmaları kapsamında, Ocak 2019 itibarıyla toplam 189.405 m2 karo, 71.820 parça ürün temin edildi.


11.04.2019