...

Eczacıbaşı Koronavirüsü #birlikteaşarız programı

Eczacıbaşı Topluluğu olarak, Koronavirüs ile mücadeleye toplumun her kesiminin katkı sağlaması gerektiği inancıyla, 10 milyon TL kaynak ayırdık.

İlk günden bu yana sağladığımız, bugün itibariyle de 5,5 milyon TL düzeyine ulaşan ve devam edecek olan ayni katkılarımızın yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na da 2 milyon TL ile destek veriyoruz.

En büyük gücümüz, çalışanlarımız
Çağdaş, kaliteli ve sağlıklı yaşam için çalışan bir Topluluk olarak, Koronavirüs salgınının ancak aklın ve bilimin yol göstericiliğinde iş birliği ve dayanışma ile atlatılacağına inanıyor, çalışanlarımızın sağlığını korumanın öncelikli görevimiz, üretimin sürekliliğini sağlamanın ise toplumsal sorumluluğumuz olduğunu düşünerek gerekli önlemleri en güncel gelişmeler ışığında alıyoruz.

Sağlık ve tüketim ürünleri alanındaki kuruluşlarımızda görev yapan çalışanlarımız, salgınla mücadele için başlatılan sağlık seferberliğindeki sorumluluklarının bilinciyle, ürünlerimizi topluma ve sağlık dünyasına kesintisiz sunmaya devam ediyor. Bu tesislerimizde görev yapan çalışanlarımız, böylesine zorlu bir dönemde üstün çaba ve özveriyle toplumun ve tüm çalışanlarımızın sağlıklı yaşamına katkıda bulunuyorlar. Topluluk olarak tüm tesislerimizde hijyen önlemlerini en üst seviyede sağlamak için yürüttüğümüz çalışmaları özenle sürdürüyoruz.

Koronavirüs salgını süresince çalışanlarımızın sağlığı ve iş sürekliliğimiz için alınan önlemler için tıklayınız.

Sağlık çalışanlarının yanındayız
Topluluk kuruluşları, başta üretim tesislerinin bulunduğu bölgelerdekiler olmak üzere 53 ildeki hastane ve aile sağlığı merkezlerine N95 ve FFP3 maske, cerrahi maske, solunum cihazı, yüz siperliği, ateş ölçer, önlük, bone, eldiven, gözlük, tulum, entübasyon kabini, muayene ve kültür alma kabini gibi tıbbi malzemelerin yanı sıra dezenfektan, kolonya, tuvalet kağıdı ve havlu kağıt gibi hijyen ürünleri ile fotoselli armatürler ulaştırmaya devam ediyor.

Salgınla mücadelede en ön safta büyük bir özveri, fedakârlık ve sorumluluk duygusuyla gece gündüz görev yapan sağlık çalışanlarına ve eczacılara Eczacıbaşı İlaç Pazarlama’nın ürünleri ile destek veriyor, kapılarını sağlık çalışanlarımıza açan otellerin hijyeni için gereksinim duyulan dezenfektan ürünlerinin yanı sıra temizlik kağıtları ve kimyasal ürün ihtiyaçlarını Selpak Professional ve Maratem markalarımızla destekliyoruz.

VitrA İnovasyon Merkezi'nin sahip olduğu hızlı üretim imkânlarımızı, öncelikle bölgedeki hastanelerin medikal parça, araç ve gereç ihtiyacını karşılamak üzere, 3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketinin de bir üyesi olarak hizmete sunuyoruz. Ek olarak yüz siperliği üretiminde aktif rol oynayan çeşitli yaratım atölyeleri ve topluluklara da sarf malzemesi ve nakit destek sağlıyoruz.

65 yaş üstü büyüklerimize katkı
Koronavirüs ile mücadelenin ilk günlerinden bu yana ulusal ve yerel makamların ürünlerimize olan ihtiyaçlarını imkânlarımız dâhilinde karşılamaya çalışıyoruz.

Bu kapsamda, T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından 65 yaş üstü büyüklerimize kolonya dağıtımı için başlatılan çalışmaya 327 bin adet kolonya bağışıyla katkı sağladık.

Coronathon Türkiye’ye destek
Eczacıbaşı Topluluğu olarak, Koronavirüs salgınının yarattığı problemlere yönelik sosyal, psikolojik, ekonomik, lojistik ve fiziksel çözümler üretmeyi amaçlayan online hackathon Coronathon Türkiye’nin destekçisi olduk. Global sorunlara kolektif çözümler üretmek amacıyla, 21-22 Mart 2020 tarihlerinde online ortamda düzenlenen Coronathon Türkiye’de 1.500’den fazla katılımcı 120’nin üzerinde mentor ile birebir görüşme ve destek alma imkanı buldu. Yarışma sonunda 12 proje ödüllendirilerek, online hızlandırma ve mentorluk desteği almaya hak kazandı. Eczacıbaşı Topluluğu olarak, maddi destek ve mentorluk desteğimizin yanı sıra iki projeye iş geliştirme desteği sağlıyoruz.

Gelecek nesillere oyunla hijyen eğitimi
Eczacıbaşı Topluluğu olarak, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve Netmarble ile birlikte başlattığımız oyun fikri yarışması “Oyna Öğren” hijyen eğitiminin dijital dünya ve oyun teknolojileri ile yeniden oluşturulmasını ve çocuk ve gençlerin temel hijyen kurallarını eğlenerek öğrenmesini amaçlıyor. Oyun ajanslarına yönelik açılan yarışmada, Eczacıbaşı Topluluğu ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından oluşturulacak jüri değerlendirmesi sonucunda, kazanan ekiplere 40’ar bin TL geliştirme ve mentor desteği sağlanacak ve fikirler oyuna dönüşecek.

#birlikteaşarız


03.04.2020