...

3. Kod Ödülleri Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

OYUN İLE EĞİTİM MÜMKÜN

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen ve Matematik ve Fen Bilimleri alanlarındaki eğitim oyunlarının ve oyun fikirlerinin ödüllendirildiği "3. KOD Ödülleri Yarışması"nda dereceye giren projeler ve fikirler pandemi dolayısıyla bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı.

Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğunu üstlendiği yarışma, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim düzeylerinde, dijital oyunların eğitimdeki önemini ve katkısını vurgulamak, bu alanda fikir üreten, oyun geliştiren ve uyarlama yapan kişi ve kurumların çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla düzenleniyor.

Matematik ve fen bilimlerinde öğrenmeye katkı sağlayacak dijital oyun ya da dijital oyun fikri üretenlerin katıldığı yarışmada, her iki kategoride de kazananlara para ödülü, Pocket Gamer Connects bileti ve Robincode’dan sertifika verildi.

Uzaktan eğitim sürecini verimli hale getirmenin en etkin yolu oyun
TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı yaşadığımız pandemi sürecinin uzaktan eğitimin önemini ortaya çıkarırken, uzaktan/evden eğitim alan çocukların öğrenme süreçlerini verimli hale getirmenin en etkin yolunun oyun ile eğitim olduğuna inandığını ifade etti, “Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen KOD Ödülleri’nin en önemli amaçlarından bir tanesi eğitim kurumları ve eğitim regülatörleri nezdinde orta vadede KOD Ödülleri’nin “oyun ile öğretim“ konusunda genel kabul görmüş, saygın bir tescil otoritesi olarak yer bulmasıdır” dedi.

KOD Ödülleri’nin başarı hikâyeleri
Geçmiş KOD Ödülleri’nin kazananlarının başarı hikâyelerinin paylaşıldığı ödül töreninde 2. KOD Ödülleri fikir kategorisi birincisi Bilgen Demirdaş’ın “Sayıların Efendisi” adlı oyunuyla Danimarka’da düzenlenen International Educational Game Competition’da birincilik ödülünü kazandığı ve 1. KOD Ödülleri finalistlerinden Flat Games’in yarışma sonrası yatırım aldığı haberi paylaşıldı.

ÖDÜL KAZANAN PROJELER

Oyun Kategorisi Ödülleri
Oyun kategorisinde “Interscientific” adlı oyunlarıyla Burak Kağan Gür, Ömer Bahadır Karabulut ve Naci Sayıcı birinci olurken, “Simyacılar Kalesi” adlı oyunlarıyla Halil Onur Yazıcıoğlu, Mehmet Can Güler ikinci ve “Matematik Efsaneleri” adlı oyunuyla Baki Şahin Yimencioğlu üçüncü oldu.

Fikir Kategorisi Ödülleri
Fikir kategorisinde ise “Sayı Yerleştirmece” adlı oyunlarıyla Bahattin Aydın ve Kevser Aydın birinci, “Gizemli Elementoslar” adlı oyunuyla Elif Çilek ve “Prof. Element” adlı oyunlarıyla Münir Nuran, Onur Çağatay ve Necdet Tuna Başsaka üçüncü oldu.


01.09.2020