...

Yaralarımızı birlikte saracağız

Eczacıbaşı Topluluğu olarak, on bir ilimizi derinden etkileyen depremlerden ötürü büyük üzüntü duyuyoruz. Deprem bölgelerindeki sağlık, hijyen ve barınma ihtiyaçları başta olmak üzere etki alanlarımızda destek sunabilmek için 100 milyon TL’si AFAD bağışı olmak üzere, ilk aşamada 300 milyon TL kaynak ayırdık.

Profesyonel arama-kurtarma ekiplerimiz çalışmalara aktif destek verdi Topluluğumuz bünyesindeki 45’i profesyonel 58 kişilik arama kurtarma ekibimiz ve iş makinelerimizle kurtarma çalışmalarına destek verdik.

Sağlık, hijyen, sanitasyon ve barınma ihtiyaçlarına yönelik yardımlar gerçekleştiriyoruz Deprem bölgelerindeki hijyen ihtiyaçlarının karşılanmasına destek sağlamak üzere, AKUT, AFAD, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, bebekler, yatağa bağlı hastalar ve yaşlıların gereksinimleri başta olmak üzere deprem bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda düzenli olarak bölgeye hijyen ürünleri gönderiyoruz.

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun yönlendirmesiyle, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası koordinasyonunda 180 bin kutu ilaç ve 15 bin kutu takviye edici gıda desteğinde bulunduk. Sahada aktif olan Kızılay çalışanlarına 11 bin adet takviye edici gıda desteği gönderirken, TÜSİAD Deprem Destek Ağı iş birliğinde Adıyaman ve Kahramanmaraş’a hijyen ürünleri ile takviye edici gıda desteği sağladık.

Bölgede acil ve öncelikli sanitasyon gereksinimlerine katkı sağlamak üzere, içinde hijyen ürünlerimizin de yer aldığı 175 mobil tuvaleti Hatay ve Kahramanmaraş’a yönlendirdik. Ayrıca, afetler sebebiyle ortaya çıkan barınma ihtiyacına yönelik çadır ve yaşam konteynerleri; bununla birlikte konteynerler için hijyen ürünleri ve banyo ürünleri sağlıyoruz.

Çalışanlar ve ailelerini tesislerimizde misafir ediyoruz Afetin ilk saatleri itibarıyla çalışanlarımızın, yakınlarının ve iş ortaklarımızın güvenliğinin ve sağlığının sağlanması için çabalıyoruz. Depremden etkilenen çalışanlarımıza ve ailelerine barınma desteği sağlamak üzere bölgedeki ofis ve tesislerimizi konaklamaya açtık ve çalışanlarımızın ve ailelerinin güvenli bölgelere transferini sağladık.

Topluluk çalışanlarından bağış Eczacıbaşı Topluluğu olarak Afet Platformu üyesi bir sivil toplum kuruluşuna, kurumsal bağış gerçekleştirdik. Çalışanlarımız, aileleri ve iş ortaklarımızın da katkı sağladığı fon ile öncelikli illerdeki afetzedelerin barınma, ısınma, gıda ve sanitasyon başta olmak üzere acil ihtiyaçları karşılandı.

Ayni yardım kampanyası başlattık Maddi yardımlara ek olarak, ilgili kurum ve kuruluşların iş birliği ile deprem bölgesine ulaştırılmak üzere, gıda malzemeleri, kışlık kıyafet, hijyen ürünleri gibi temel önceliklerin sağlanmasına yönelik ayni yardım kampanyası düzenlendi. Kampanyaya Topluluk dışından da Kanyon AVM’de, Şişli Belediyesi iş birliği ile oluşturulan deprem yardımı toplama noktasından destek verildi. Tüm ulusumuza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Resmî kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile koordinasyon halinde, etki alanlarımızda fayda yaratma sorumluluğumuzun bilinci ile bölgeye destek sağlamaya var gücümüzle devam edeceğiz.


08.02.2023