...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan VitrA İnovasyon Merkezi’ne birincilik ödülü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni, 19 Kasım’da gerçekleştirildi. 2018 Yılı Performans Endeksi sonuçlarına göre 39 ödülün verildiği törende, VitrA İnovasyon Merkezi D kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından verilen ödülü, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ali Aköz ve İnovasyon Direktörü Boğaç Şimşir aldı.

Teknoloji geliştirme bölgeleri ile ArGe ve tasarım merkezlerinde yürütülen projelerin sonucunda ortaya konan yeni teknoloji ve çıktıların değerlendirildiği performans endeksinde bu yıl ilk kez kategoriler sektörlere değil, istihdam edilen ArGe personeline göre belirlendi. 15-35 ArGe personeli istihdam edenlerin A Grubu olarak değerlendirildiği endekste; 36-50 kişilik merkezler B kategorisi, 51-75 çalışanı bulunanlar C kategorisi, 76-250 arası D kategorisi, 250 ve üstü ArGe personeli çalıştıranlar ise E kategorisinde değerlendirildi.

VitrA İnovasyon Merkezi, Bakanlığın ArGe Merkezleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, 2013-2017 döneminde üst üste 5 kez cam ve seramik sektörünün en başarılı ArGe merkezi seçildi. 2017 yılında ayrıca Türkiye’nin en başarılı 2. ArGe merkezi oldu.


22.11.2019