...

Novartis Onkoloji Türkiye ve Eczacıbaşı İlaç Pazarlama arasında stratejik işbirliği

Novartis Onkoloji Türkiye ve Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş., faaliyet gösterdikleri alanlardaki verimliliği artırmak üzere hayata geçirdikleri yeni iş modeli doğrultusunda, güçlü bir işbirliğine imza attı. Novartis Onkoloji Türkiye; ruhsatları Novartis’te olan Akromegali, NET, GİST, KML ve Akciğer Kanseri tedavi alanlarındaki ürünlerinin satış, tanıtım ve dağıtım haklarını 1 Ağustos 2019 tarihi itibariyle süreli olarak Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş.’ ye verdi.

Türkiye’de onkoloji ve hematoloji alanındaki 20 ürünü ve 100’e yakın çalışanı ile hastaların hayatlarına değer katmak üzere çalışan Novartis Onkoloji Türkiye ve hastane ürünleri, dermatoloji, üroloji, gastroenteroloji, pediatri, tüketici sağlığı ve onkoloji alanında 350 çalışanıyla faaliyet gösteren Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş. operasyonel verimliliği odak noktasına koyan yeni iş modeli doğrultusunda ortak bir işbirliği sözleşmesine imza attı. Sözleşmeye göre; Novartis Onkoloji Türkiye, ruhsat sahibi olduğu Akromegali, NET, GİST, KML ve Akciğer Kanseri tedavi alanlarındaki ürünlerin Türkiye ve KKTC’deki satış, tanıtım ve dağıtım haklarını 1 Ağustos 2019 itibariyle süreli olarak Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş.’ye verdi.

İki firma arasındaki iş birliği nedeniyle düzenlenen imza töreninde konuşan Novartis Onkoloji Genel Müdürü Pınar Üstündağ, iş süreçlerini daha odaklı bir şekilde yönetebilmek ve yenilikçi ürünlerin hastalara erişimini daha da artırmak amacıyla bu işbirliğini hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Novartis Onkoloji olarak kanser ve ilgili hastalıkları olan hastaların tıbbi ihtiyaçlarına yanıt vermeye yönelik, yenilikçi onkoloji ilaçları geliştirmek ve sunmak üzere faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda; onkoloji, hematoloji ve nadir hastalıklar alanında 25’i aşkın hastalık için 20’ye yakın ürünümüzle global olarak en büyük portföylerden birine sahibiz. İlaç sektöründe her gün daha fazla gelişim ve katma değer ihtiyacına paralel olarak bu alandaki sorumluluğumuzu; halk sağlığında hedeflenen iyileştirmeler için iş birlikleri, istihdama, ülke ekonomisine ve Ar-Ge kapasitesine yapılacak destekler ile değerlendiriyoruz. Bu sorumluluğun bilinci ile yerel üretim projelerimizin yanı sıra yeni işbirliği anlaşmalarıyla da bu vizyonumuzu destekliyoruz. Bu doğrultuda Novartis Onkoloji Türkiye olarak, Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş. ile hayata geçirdiğimiz bu güçlü işbirliğinin önümüzdeki dönemde hastalar için ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Akromegali, NET, GİST, KML ve Akciğer Kanseri tedavi alanlarındaki ürünlerimizin satış, tanıtım ve dağıtım haklarının süreli olarak tanınmasına ilişkin anlaşmamız ile iş süreçlerimizde odaklı bir anlayışı sahipleneceğiz” dedi.

Sağlık alanında, çağdaş, güvenilir ve yenilikçi çözümlerle hastaların yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını belirten Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Canan Bademlioğlu da, “70 yılı aşkın süredir, hasta odaklı yaklaşımımızı dünyadaki öncü kuruluşlarla yaptığımız işbirlikleri ile güçlendiriyor, ülkemizde hastaların doğru tedaviye ulaşmalarına katkı sağlıyoruz. Novartis Onkoloji ile hayata geçirdiğimiz bu önemli anlaşma, köklü geçmişimize, hastalara ve topluma karşı taşıdığımız sorumluluğa ve Kuruluş vizyonumuza uyumu ile işbirliğine olan inancımızı artırıyor. Bu nedenle yaptığımız stratejik işbirliğini, onkoloji hastalarının ihtiyaçlarına yönelik tedavileri almalarına katkı sağlama hedefimizin önemli kilometre taşlarından bir tanesi olarak görüyoruz. Akromegali, NET, GİST, KML ve Akciğer Kanseri tedavi alanlarındaki yenilikçi ürünlerin portföyümüze katılması ile onkoloji, hematoloji ve endokrinoloji alanlarında hastalara karşı artan sorumluluğumuzun bilinciyle değer yaratmayı hedefliyoruz. Eczacıbaşı İlaç Pazarlama olarak bundan sonraki dönemde gerçekleşebilecek olası işbirlikleri veya farklı iş modelleri için de önemli bir adım olacak bu sürecin her iki firma için de başarılı ve sürdürülebilir olacağına inanıyoruz” diye konuştu.


26.07.2019