Kupa Voley Şampiyonu Eczacıbaşı VitrA

AXA Sigorta Kupa Voley finalinde Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup eden Eczacıbaşı VitrA, kupayı 9. kez müzesine götürerek rekorunu egale etti.

İzmir’de düzenlenen organizasyonda, sırasıyla Nilüfer Belediyespor ve Galatasaray HDI Sigorta’yı kupanın dışına iten Eczacıbaşı VitrA, finalde Fenerbahçe’yi 23-25,25-17,25-22 ve 25-20’lik setlerle 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Eski adı ile Türkiye Kupası’nı en çok kazanan kulüp olan turuncu beyazlılar, 9. kez kupanın sahibi olarak unvanını korudu.

Başa baş bir mücadeleye sahne olan birinci seti Fenerbahçe 25-23 kazandı. İkinci sette pasör Ezgi Dilik’in dengeli pas dağılımıyla kontrolü ele geçiren Eczacıbaşı VitrA, teknik molaya 12-8 önde girdi ve seti 25-17 aldı. Üçüncü sette Büşra Kılıçlı ve genç oyuncu Merve Atlıer’in file önündeki katkılarıyla da dengeyi koruyan turuncu beyazlılar seti 25-22 alarak, skoru 2-1’e getirdi. Fenerbahçe, kaptan Jordan Larson ve Tijana Boskovic’in hücumlarına dördüncü sette de engel olamayınca Eczacıbaşı VitrA, maçı 3-1 sonlandırdı. Çekişmeli rallilerle nefes kesen mücadeleyi kazanan Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, galibiyeti tribünleri dolduran taraftarlarıyla birlikte kutladı.

Karşılaşmanın hemen ardından düzenlenen ödül töreninde, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken kupayı kaptan Jordan Larson’a takdim etti. 23 sayıyla final mücadelesinin en skorer ismi olan Tijana Boskovic, aynı zamanda turnuvada “En Değerli Oyuncu” (MVP) seçildi. Tijana’ya ödülünü TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

Eczacıbaşı VitrA – Fenerbahçe Opet: 3-1
Salon: TVF Atatürk Voleybol Salonu Vestel Venus Spor Kompleksi
Hakemler: İlhami Şenyurt, Yavuz Akdemir.
Eczacıbaşı VitrA: Larson, Büşra, Boskovic, Meliha, Gibbemeyer, Ezgi, Simge (L), Kim, Merve, Güldeniz.
Fenerbahçe Opet: Fatma, Eda, Ana, Bricio, Dicle, Vargas, Melis (L), Rabadzhieva, Polen, Damla, Sıla, Bahar.
Setler: 3-1 (23-25,25-17,25-22,25-20)
Süre: 118 dakika (31,27,32,28)

25.03.2019