...

Esra Eczacıbaşı Coşkun, “Genç Küresel Liderler” listesinde

Eczacıbaşı Topluluğu Dijital Dönüşüm Koordinatörü ve Holding Yönetim Kurulu Üyesi Esra Eczacıbaşı Coşkun, Dünya Ekonomik Forumu tarafından her yıl belirlenen Genç Küresel Liderler (Young Global Leaders) arasında yer aldı.

Dünya Ekonomik Forumu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab’ın girişimiyle 2004 yılından bu yana her yıl dünyanın geleceğini şekillendirmede etkin rol oynayacak yeni nesil ve başarılı liderleri bir araya getiren Genç Küresel Liderler listesi açıklandı. Dünyanın en umut verici 40 yaş altındaki 108 lideri, topluluğun diğer üyeleriyle birlikte dünyanın sorunlarına çözüm bulmak, gençler ve çocuklar için projeler üretmek ve sürdürülebilir geleceği kurgulamak için çalışacak.

Listeye Türkiye’den giren Esra Eczacıbaşı Coşkun; Eczacıbaşı Topluluğu’nun dijital dönüşüm sürecinde oynadığı rolün yanı sıra, Topluluğun farklı coğrafyalardaki sürdürülebilirlik politikalarının tasarlanmasında aktif görev alıyor.

Esra Eczacıbaşı Coşkun, toplumsal sorunlara karşı duyarlı duruşu ve daha sağlıklı ve güvenli bir gelecek için yaptığı çalışmaların yanı sıra İstanbul Modern bünyesinde modern ve çağdaş sanatı herkes için erişilebilir kılmak amacıyla sağladığı katkılar nedeniyle Dünya Ekonomik Forumu'nun Genç Küresel Liderler listesinde yer aldı.

Dünya genelinde 120’den fazla ülkede bin 400 üyesi bulunan listeye önceki yıllarda Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg, Google kurucuları Larry Page ile Serge Brin, aktör Leonardo Di Caprio, Avukat Amal Clooney gibi dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern Kosta Rika Cumhurbaşkanı Carlos Alvarado Quesada da girmişti.

Daha iyi bir dünya ve geleceğin kurgulanması için çözümün bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Eczacıbaşı Topluluğu Dijital Dönüşüm Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Esra Eczacıbaşı Coşkun, “Dünyamız iklim değişikliği, cinsiyet ayrımcılığı, gelir adaletsizliği, yoksulluk ve ekonomik dalgalanmalar gibi önemli sorunlarla mücadele ediyor. Yaşadığımız zorlukları ancak güçlerimizi birleştirerek, nesiller, toplumlar ve kültürler arası köprü kurmayı başararak aşabiliriz. Bunun için hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Topluluğumuz, kuruluşundan bu yana ekonomik, sosyal ve kültürel sorunların çözümüne katkı sağladı, sorumluluk aldı. Daha sağlıklı ve güvenli bir gelecek için çalışma misyonumuz, benim de temel amaçlarımın başında geliyor. Topluluk bünyesinde ve ülkemizde gösterdiğimiz gayretlere ek olarak Dünya Ekonomik Forumu tarafından belirlenen Küresel Genç Liderler ile birlikte dünyanın sorunlarına kalıcı çözüm üretmek için çalışacak olmaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Esra Eczacıbaşı Coşkun

Esra Eczacıbaşı Coşkun, Robert Kolej’in ardından Harvard Üniversitesi’nde Ekonomi ve Sanat Tarihi eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra New York’ta bulunan Modern Sanat Müzesi MoMA’da görev alan Coşkun, Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Modern için önemli bir açılım olan Genç Modern’in kuruluşuna öncülük etti. Eczacıbaşı Topluluğu’ndaki kariyerine Holding Stratejik Planlama Uzmanı olarak başlayan Coşkun, daha sonra Tüketim Ürünleri çatısı altında Marka Yöneticisi olarak devam etti.

2015 yılında INSEAD’dan MBA derecesini aldıktan sonra McKinsey& Company’de Danışman olarak çeşitli projelerde görev aldı. 2017 yılında Eczacıbaşı Holding İş Geliştirme Müdürü olarak görev yaptı. 2018 ve 2019 yılları itibarıyla Burgbad AG Genel Müdürü ve Eczacıbaşı Holding Dijital Dönüşüm Koordinatörü olarak görevini sürdürmektedir.

Coşkun, aynı zamanda İstanbul Modern ve Eczacıbaşı Holding’in Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmektedir.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Temsilciliği, Endeavor Türkiye Üyeliği ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Üyeliği bulunan Esra Eczacıbaşı Coşkun, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) Cinsiyet Eşitliği Komitesi’nde de yer alıyor.


15.04.2022