...

2020 Türkiye Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Öncüsü Boğaç Şimşir

UN Global Compact üyesi şirketlerden, hayata geçirdikleri yenilikçi uygulamalarla küresel sorunların çözümüne katkı sunan çalışanların başvuruları jüri tarafından değerlendirildi. Eczacıbaşı Yapı Gereçleri İnovasyon Direktörü Boğaç Şimşir, kamusal alanlarda bulaş riskini azaltmak için geliştirilen hijyenik tuvalet projesi ile ‘2020 Türkiye SKA Öncüsü’ seçildi.

UN Global Compact, dünya genelinde her yıl Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA) ulaşmak için dönüşümü harekete geçiren SKA Öncülerini (SDG Pioneers) belirliyor. Global Compact Türkiye de bu yıl, üye şirketler bünyesinde, SKA’lara katkı sunan projelere öncülük eden her kademeden çalışan arasından Türkiye SKA Öncüsü’nü seçti. 2020 Türkiye SKA Öncüsü Boğaç Şimşir, küresel elemelere doğrudan katılım hakkı kazandı. Tüm küresel başvurular arasından belirlenecek ‘2020 SKA Öncüleri’ 2021’in Haziran ayında UN Global Compact Liderler Zirvesi’nde açıklanacak.

UN Global Compact gibi değerli bir kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifine katkı sunmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Eczacıbaşı Yapı Gereçleri İnovasyon Direktörü ve ‘2020 Türkiye SKA Öncüsü’ Boğaç Şimşir: ”Pandemiyle birlikte toplumun hijyenle ilgili kaygıları en üst seviyeye çıktı. Çoğumuz pandemi tam anlamıyla bittikten sonra, bu dönemde kazandığımız pek çok hijyen alışkanlığını terk ederek eski alışkanlıklarımıza geri döneceğiz. Bu yüzden önemli olan kişilerde kalıcı davranış değişiklikleri yaratmak. Bunu da yaşam alışkanlıklarını herkesin faydasına dönüştüren yeni ve kalıcı çözümlerle sağlayabiliriz.”

VitrA İnovasyon Merkezi’nde odağına insan sağlığı ve hijyeni alan birçok proje üstünde çalıştıklarını belirten Şimşir, sözlerine şöyle devam etti: “Kamusal alanlarda bulaş riski her zaman çok yüksek. Bugün Covid-19, ileride başka olası virüslerle ilgili dikkatli olunması gereken alanların başında ortak kullanılan banyo ve tuvaletler geliyor. Şu anda özellikle kamusal alanlarda bulaş riskini azaltmaya yönelik, hiçbir yere dokunmadan tuvaleti kullanıp çıkabileceğimiz akıllı banyo teknolojileri üzerine çalışmalar yürütüyoruz ve çok yakında teknolojisi bize ait bu ürünler sahada olacak.”

2020 Türkiye SKA Öncüsü Boğaç Şimşir'in duyuru videosunu izlemek için tıklayın.


16.12.2020