...

2019-2020 döneminde 15 genç yeteneğe destek

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı, müzik alanında olağanüstü yetenekli genç sanatçılara yurtdışındaki yüksek lisans eğitimleri için destek sağlamaya devam ediyor.

2019-2020 yılında toplam 15 genç müzik sanatçısına yurtdışı yüksek lisans eğitimleri için burs imkânı sunan programın, bugüne kadar burs sağladığı toplam öğrenci sayısı 130’u aştı.

Bursiyerlerimizi tebrik ediyor, müzik eğitimlerinde ve kariyerlerinde başarılar diliyoruz.

2019-2020 Dönemi Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Bursiyerleri

Alara Acar / Arp
Arp eğitimine 2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda İpek Mine Sonakın’ın öğrencisi olarak başladı. Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar’da Erasmus programı kapsamında eğitim gördü, eğitimi süresince birçok oda müziği konseri ve solo konser verdi. 2015 yılında tamamladığı Erasmus programının ardından eğitiminin geri kalanına Weimar’da devam etme hakkı kazandı, Prof. Andreas Wehrenfenning’in öğrencisi oldu. 2018-2019 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik bursu ile tamamlayan Alara Acar, Weimar’da başladığı yüksek lisans eğitimini Hochschule für Musik und Theater Rostock’ta devam ettirecek.

Kardelen Buruk / Viyola
Müzik eğitimine 8 yaşında başladı. 2014 yılında lisans eğitimine başladığı Royal Conservatory of the Hague’dan 8.5 not ile mezun olarak, aynı üniversitede Prof. Mikhail Zemstov ile çalışmak üzere yüksek lisans okumaya hak kazandı. 2018 yılında viyola duosu “Black Büyü” ile “Moonwalk” isimli müzik tiyatroyu hayata geçirdi. 2018-2019 yılı Kohort üyesi olarak seçildiği Global Leaders Sertifika Programı’nı başarı ile tamamladı. 2018-2019 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik bursu desteği ile tamamlamayan Kardelen Buruk, “Müziği dışlanmış komünitelere nasıl daha çok ulaştırabilir ve yeni yaklaşımlar bularak ilgili kitleyi artırabiliriz?” başlıklı yüksek lisans tezi üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Sesim Bezdüz / Keman
Müzik eğitimine Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu’nda, keman eğitimine ise 6 yaşında, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başladı. 2012-2013 döneminde Belçika Kraliyet Konservatuvarı sınavlarına katılarak “Genç Yetenek” olarak Prof. Veronique Bogaerts’in öğrencisi olmaya hak kazandı. 2018-2019 sezonu içerisinde oda müziği grubu ile M. Horlait Dapsens birincilik ödülünü aldı. 2019 yaz sezonu için Gustav Mahler Gençlik Orkestrası’na kabul edilen Sesim Bezdüz, Master eğitimine Hannover Tiyatro ve Sahne Sanatları Konservatuvarı'nda Prof. Krzysztof Wegrzyn ile devam edecek.

Deniz Ayşe Birdal / Çello
14 yaşında Mozarteum Üniversitesi’nin üstün yetenekli çocuklara eğitim veren Leopold Mozart Institut für Hochbegabtenförderung enstitüsüne tam puanla ve ilk çello öğrencisi olarak kabul edildi. Ekim 2015’te Uluslararası Johann Andreas Stein Yaylı Sazlar Yarışması’nda kendi bestesi “Sky-cut”ı içeren performansı ile ikincilik ödülüne layık görüldü. 2018 yılında, Prof. Julius Berger ile çalıştığı Augsburg Üniversitesi Felsefi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Leopold Mozart Merkezi Viyolonsel Bölümü’nden mezun olan Deniz Ayşe Birdal, aynı üniversitede yine Prof. Julius Berger’in sınıfında yüksek lisans okumaya hak kazandı. 2018-2019 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik bursu desteği ile tamamlayan Deniz Ayşe Birdal, ÇEV Sanat Genç Yetenekler Projesi kapsamında da destekleniyor. Yüksek lisansının 2. yılında Augsburg Üniversitesi'ndeki eğitimine ilave olarak Roma Santa Cecilia Akademisi'nde çellist ve besteci Prof. Giovanni Sollima ile çalışacak.

Barış Çelik / Kontrabas
10 yaşında müzik eğitimine başladı. 2015 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdi, bir yıl Onur Özkaya ile çalıştı, daha sonra eğitimine Ulaş Rıfat Akyel ile devam etti. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ile Ramiz Melik Aslanov şefliğinde konserlerde ve Murat Cem Orhan şefliğinde opera konserlerinde yer aldı. Yüksek lisans eğitimini Luzern Hochschule’de yapmaya hak kazandı.

Erdem Delibaş / Trombon
8 yaşında müzik eğitimine başladı, 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavını kazandı. 2015-2016 eğitim yılı içerisinde Genç Solistler sınavını kazanarak İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte solist olarak konser verdi. Turkish-Greek Orkestrası ile çeşitli Yunan adalarında konserler verdi. Turkish Brass Ensemble grubunun solo trombonluğunu yapan Erdem Delibaş, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan fakülte ikinciliği ile mezun oldu. 2018-2019 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik bursu desteği ile tamamlayan Erdem Delibaş, Hochschule für Musik und Theater Rostock okulunda yüksek lisansına devam ediyor.

Deniz Esen / Arp
Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lise bölümünde profesyonel arp çalışmalarına başladı. Mezun olduktan sonra aynı yıl İtalya Torino’da Conservatorio Statale di Musica “Giuseppe Verdi” nin açtığı lisans sınavını başarıyla kazanarak Gabriella Bosio ile çalışmalarına başladı. 2017 yılında İtalya’da yapılan “European Music Competition ‘Città di Moncalieri’ 2017” isimli yarışmaya katılarak birincilik ödülüne layık görüldü. 2018 yılında İtalyan Konservatuvarları Senfoni Orkestrası’nın seçmelerini kazandı. 2018 yılında, Torino “Giuseppe Verdi” Konservatuvarı’nda sürdürdüğü lisans eğitimden en yüksek notu alarak mezun oldu ve aynı üniversitenin yüksek lisans programına kabul edildi.

Ezgi Göktürk / Piyano
2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda profesyonel piyano çalışmalarına başladı. Helsinki University of Arts Sibelius Academy’e Erasmus programı kapsamında kabul edildi. Erasmus programı sırasında lisans eğitimine aynı okulda devam etmeye karar veren Göktürk, yüksek lisans eğitimini de Sibelius Academy’de sürdürüyor. Ezgi Göktürk, Erik T. Tawaststjerna ve Antti Siirala ile piyano, Paavo Pohjola ile oda müziği çalışmalarını sürdürüyor.

Nora Heder / Viyola
2005 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda keman çalışmalarına başladı, lisans eğitimini yine aynı üniversitede mezuniyet sınavından tam not alarak tamamladı. Üç yıl İstanbul Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası’nın viyola grup şefliğini üstlendi. 2018 Ekim ayından beri Aşkın Ensemble üyesi olan Nora Heder, yüksek lisansına Hochschule Für Musik und Theater “Felix Mendellsohn Bartholdy” Leipzig’de devam edecek.

Aslıhan Keçebaşoğlu / Kompozisyon
2007 yılında Antalya Devlet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazanarak piyano çalışmalarına başladı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Teori-Kompozisyon bölümünde lisans eğitimini tam burslu olarak devam ettirerek yüksek şeref derecesi ile mezun oldu. Kadıköy Süreyya Operası’nda gerçekleşen 8. Sesin Yolculuğu Genç Besteciler Şenliği’nde piyano ve viyola için yazdığı düeti seslendirildi ve aynı festivalin 9.’su kapsamında piyano‚ flüt ve çello için yazdığı trio ile yer aldı. Helsinki Sibelius Academy’de kompozisyon bölümü yüksek lisansını 2019-2020 eğitim döneminde kazanan iki kişiden biri oldu.

İdil Kutay / Opera
Soprano Idil Kutay Royal Conservatory of The Hague’de lisans eğitimini 9.5/10 üstün başarı notuyla tamamladı. Dutch National Opera Academy’de Master programına kabul edildi. Master eğitimi sırasında Johann Strauss'un Die Fledermaus operetinden Rosalinde, Viardot’nun Cendrillon eserinden Cendrillon, Mark Adamo'nun Little Women operasından Beth March rollerini canlandırdı. Residentie Orkest Den Haag ile Mozart Gala konserinde Mozart'ın Don Giovanni operasından Donna Anna rolünü seslendirdi. Konser sahnesinde Rossini'nin Petite Messe Solenelle eserinde soprano solist olarak yer aldı. Letonya’nın Ventspils şehrinde düzenlenen 5. Alīda Vāne Uluslararası Şan Yarışması'nda finalist olarak ikincilik ödülünü kazandı. 2019-2021 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Bursu desteği ile tamamladı. Bu sezon Carl Heinrich Graun'un Cleopatra e Cesare isimli operasından Cornelia rolünü canlandıracaktır.

Türkü Su Dilan Özkaya / Piyano
Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda yüksek şeref öğrencisi olarak tamamladı. 2016-2017 eğitim döneminde Erasmus programıyla Hochschule für Musik Detmold’de okudu. Bu süre içerisinde her profesörün yalnızca bir öğrencisinin çaldığı “Pianissimo” adlı etkinlikte yer aldı. . 2018-2019 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik bursu ile tamamlayan Türkü Su Dilan Özkaya, eğitimine Prof. Peter Nagy ile Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart’ta devam ediyor.

Ömer Berk Taraklı / Klarnet
Klarnete 2007 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu’nda Vladimir Zverew’in sınıfında başladı. 2013-2014 eğitim yılında Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü klarnet ana sanat dalına kabul edildi. 2014-2015 eğitim yılında Nice Sophia Antipolis Üniversitesi Müzik Bölümü sınavı vererek Prof. Dr. Michel Lethiec ile çalışmalarına devam etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestra’sında klarnet grup şefi olarak çalıştı, aynı zamanda Tekfen Filarmoni Orkestrası grup üyeliğine kabul edildi. 2018-2019 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik bursu desteği ile tamamlayan Ömer Berk Taraklı, Helsinki Sibelius Akademi’de Harri Maki’nin klarnet sınıfında yüksek lisansa devam ediyor.

Sabahattin Emre Türktopu / Obua
2009 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanarak obua çalışmalarına başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda lisans eğitimine başladı, 2018-2019 eğitim döneminde “Swiss-European Mobility Programme” kapsamında, “Conservatorio della Svizzera”ya değişim öğrencisi olarak gitti. 2017 yılında “Fransız-Macar-Alman Uluslararası Senfoni Orkestrası” seçmelerini kazanarak, Avrupa’nın önemli konser salonlarında obua grup şefi olarak çalma fırsatı yakaladı. Dünyaca ünlü obua virtüözlerinden ve en önemli opera evlerinden sayılan “Teatro alla Scala” obua grup şefi Prof. Fabien Thouand ile eğitimine “Conservatorio della Svizzera”da devam etme hakkı kazandı.

Sevgi Varol / Fagot
Müzik hayatına 2004 yılında Doç. Dr. Ahter Destan yönetimindeki Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosu’na katılarak başladı. 5 yıl boyunca Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nda yer aldı, 2013 yılında Türk-Alman-Fransız Gençlik Orkestrası’nı kazandı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Fagot Bölümü’nde burslu olarak başladığı lisans eğitimini “Bölüm ve Fakülte Birincisi”, “Üstün Yüksek Şeref Öğrencisi” olarak tamamladı. 2018-2019 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik bursu ile tamamlayan Sevgi Varol, yüksek lisans eğitimini Zürih Sanat Üniversitesi’nde Matthias Racz’ın öğrencisi olarak devam ettiriyor.


05.11.2019