...

15 yetenekli genç müzisyene burs desteği

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı, 2020-2021 eğitim döneminde de müzik alanında olağanüstü yetenekli genç sanatçılara yurt dışındaki yüksek lisans eğitimleri için destek sağlamaya devam ediyor.

Bu yıl toplam 15 genç sanatçıya yurt dışı yüksek lisans eğitimleri için burs imkânı sunan programın, bugüne kadar destek sağladığı toplam öğrenci sayısı 146 oldu.

Bursiyerlerimizi tebrik ediyor, müzik eğitimlerinde ve kariyerlerinde başarılar diliyoruz.

2020-2021 Dönemi Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Bursiyerleri

Aslıhan Keçebaşoğlu / Kompozisyon
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Teori-Kompozisyon bölümünde lisans eğitimini tam burslu olarak devam ettirerek yüksek şeref derecesi ile mezun oldu. Sibelius Müzik Akademisi kompozisyon bölümü yüksek lisans programını 2019 yılında kazanan iki kişiden biri oldu, besteci Veli-Matti Puumala ile eğitimini sürdürüyor. 2019-2020 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik bursu desteği ile tamamlayan Aslıhan Keçebaşoğlu, tezini Türk Müziği tarihinde çok önemli bir yer edinen ‘edvarlar’ ve ‘edvar geleneği’ üzerine yazıyor.

Deniz Ayşe Birdal / Çello
2018 yılında, Prof. Julius Berger ile çalıştığı Augsburg Üniversitesi Felsefi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Leopold Mozart Merkezi Viyolonsel Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede yine Prof. Julius Berger’in sınıfında yüksek lisans okumaya hak kazandı. Yüksek lisansının 2. yılında Augsburg Üniversitesi'ndeki eğitimine ilave olarak 2019 Ekim ayından beri Roma Santa Cecilia Akademisi'nde çellist ve besteci Prof. Giovanni Sollima ile çalışmaya devam ediyor. 2021’de Amsterdam Çello Bienali ve Giovanni Sollima'nın desteğiyle solo viyolonsel için kendi bestelerini çalacağı ilk solo CD’si yayınlanacak. Deniz Ayşe Birdal, 2018-2019 ve 2019-2020 eğitim dönemlerini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı bursu desteği ile tamamladı.

Deniz Esen / Arp
Lisans eğitimi boyunca İtalya Torino’da Conservatorio Statale di Musica “Giuseppe Verdi” okulunda Gabriella Bosio ile çalıştı, 2018 yılında en yüksek notu alarak mezun oldu ve aynı üniversitenin yüksek lisans programına kabul edildi. 2018 yılında İtalyan Konservatuvarları Senfoni Orkestrası’nın seçmelerini kazandı. Arp sanatçısı Cristina Bianchi’nin ustalık sınavına katıldıktan sonra yüksek lisans eğitimine Münih’te devam etmek üzere davet aldı. 2019-2020 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik bursu desteği ile tamamlayan Deniz Esen, 2020-2021 döneminde eğitimine Hochschule für Musik und Theater München’de devam edecek.

Denizsu Polat / Viyola
Lisans eğitimini Hagen Quartet’in viyolacı sanatçısı Prof. Veronika Hagen ile Mozarteum Salzburg’da tamamladı. 2020-2021 eğitim döneminde aynı üniversitenin yüksek lisans bölümüne kabul edildi. 2018’de İKSV “Yarının Kadın Yıldızları” projesine seçildi. 2020 yılında Camerata Salzburg Orkestrası’nın ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın takviye sanatçı seçmesini kazanmanın yanı sıra Denizsu Polat, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın viyola sınavını da birincilikle kazandı ve Pan Caucasian Youth Orchestra’sına kabul edildi.

Ece Selin Yüksel / Flüt
2016’da Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda lisans eğitimine başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası’nda, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrası ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğrenci Orkestrası’nda birinci flütist olarak görev aldı. 2018 yılında École Normale de Musique de Paris Alfred Cortot okulunu sınavsız kazanarak yarı burslu olarak Jean Ferrandis’in öğrencisi olmaya hak kazandı. Ece Selin Yüksel, École Normale de Musique de Paris Alfred Cortot’da Jean Ferrandis’in sınıfında İleri Seviye Yüksek Konser Sanatçısı Programı 1. sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir.

Elman Mecid / Vurmalı Çalgılar
2014-2019 yılları arasında Hochschule für Musik und Theater Hamburg’da lisans eğitimini tamamladı. 2014 yılında İKSV İstanbul Müzik Festivali’nde iki konser gerçekleştirdi. Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası üyesi olarak birçok ülkede konser verdi. 2019’da Landesjugendsinfonieorchester Hessen ile solist olarak beş konserlik Almanya turnesi gerçekleştirdi. Hochschule für Musik und Theater Hamburg’da yüksek lisans programına katılmaya hak kazanan Elman Mecid, çalışmalarına Prof. Cornelia Monske ile devam etmektedir.

Elvin Hoxha Ganiyev / Keman
İspanya Escuela Superior de Música Reina Sofía’da Profesör Zakhar Bron’un sınıfında lisans eğitimini tamamladı. Profesör Krzysztof Wegrzyn’in davetiyle 2019’da yüksek lisans eğitimine Hochschule für Musik Theater und Medien Hannover’de başladı. Aynı yıl, İKSV Aydın Gün Teşvik Ödülü’ne layık görüldü ve ilk solo albümü “Fazıl Say’s 1001 Nights in the Harem Violin Concerto” yayınlandı. Berlin Uluslararası Müzik Yarışması Altın Madalyası, David Oistrakh Keman Yarışması, Lipinski-Wieniawski Genç Müzisyenler Yarışması ve Viyana Uluslararası Müzik Yarışması’nda ödüller kazandı.

Erdem Delibaş / Trombon
Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. Hochschule für Musik und Theater Rostock okulunda Deutsche Oper Solo Tromboncusu Prof. Jamie Williams ve Deutsches 2Symphonie Bas Tromboncusu Tomer Maschkowski’nin sınıfında yüksek lisans eğitimi almaya hak kazandı. 2018-2019 ve 2019-2020 eğitim dönemlerini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik bursu desteği ile tamamlayan Erdem Delibaş, 2020 yılında Heiligendamm müzik yarışmasında Hansa Blechbläser Quintett (Brass Quintet) olarak birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Ezgi Göktürk / Piyano
Helsinki University of Arts Sibelius Academy’den lisans diplomasını aldı ve aynı okulda yüksek lisans okumaya ediyor. Erik T. Tawaststjerna ve Anna Kuvaja ile piyano, Tuomas Turriago ile oda müziği çalışmalarını sürdürüyor. 2018 yılında İKSV “Yarının Kadın Yıldızları” projesine seçildi. 2017 yılında Sibelius Akademisi’nde kurulan Trio 424’ün piyanistliğini yapıyor. 2019 yılında Helsinki Filarmoni Orkestrası’nın üflemeli üyeleriyle oda müziği konseri vermeye hak kazandı. 2019-2020 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik bursu desteği ile tamamlayan Ezgi Göktürk, aynı zamanda pedagoji üzerine yüksek lisans eğitimini devam ettiriyor.

İdil Kutay / Opera
Soprano Idil Kutay Royal Conservatory of The Hague’de lisans eğitimini 9.5/10 üstün başarı notuyla tamamladı. Dutch National Opera Academy’de Master programına kabul edildi. Master eğitimi sırasında Johann Strauss'un Die Fledermaus operetinden Rosalinde, Viardot’nun Cendrillon eserinden Cendrillon, Mark Adamo'nun Little Women operasından Beth March rollerini canlandırdı. Residentie Orkest Den Haag ile Mozart Gala konserinde Mozart'ın Don Giovanni operasından Donna Anna rolünü seslendirdi. Konser sahnesinde Rossini'nin Petite Messe Solenelle eserinde soprano solist olarak yer aldı. Letonya’nın Ventspils şehrinde düzenlenen 5. Alīda Vāne Uluslararası Şan Yarışması'nda finalist olarak ikincilik ödülünü kazandı. 2019-2021 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Bursu desteği ile tamamladı. Bu sezon Carl Heinrich Graun'un Cleopatra e Cesare isimli operasından Cornelia rolünü canlandıracaktır.

İlker Yiğit Gül / Lied ve Oratoryo
Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nın Opera bölümünde Prof. Pekin Kırgız’ın öğrencisi olarak tamamladı. 2019 yılında 4. İstanbul Barok Üslupta Aryalar yarışmasına katılarak birincilik ödülünü aldı. 2020-2021 eğitim dönemi için Avusturya’da bulunan Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien’in sınavlarını geçerek, Lied ve Oratoryo bölümünde yüksek lisans yapmaya hak kazandı.

Melis Çom / Arp ve Yeni Müzik
2015 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde İpek Mine Sonakın’ın arp sınıfından mezun olarak, aynı üniversitenin yüksek lisans bölümüne devam etti. Bu süreçte Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatıvarı’nda öğretim görevlisi olarak eğitmenlik kariyerine başladı. Erasmus programı kapsamında, Hochschule für Musik und Theater München’de eğitim görürken yüksek lisansa burada devam etmeye karar verdi. 2019 yılından itibaren eğitimini Cristina Bianchi’nin arp sınıfında sürdürüyor. Aynı üniversitenin “Yeni Müzik” bölümünde yüksek lisans yapmaya hak kazandı, 2020 yılında Arp ve Yeni Müzik bölümlerinin her ikisinde de eğitim görecek.

Pelinnur Işıkçı / Piyano-Oda Müziği
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Esin Onay Kanberoğlu’nun sınıfından üstün başarı derecesi ile mezun oldu. Erasmus Programı ile Polonya’da bir sene Prof. Jozef Stompel ile çalıştı. İKSV “Yarının Kadının Yıldızları” projesinde yer almaya hak kazandı. Üyesi olduğu “Mephisto Trio” adlı oda müziği grubu ile davet edildiği “Rice University The Shepherd School of Music” Houston, Texas’ta repertuvarın zor eserlerini seslendiren Pelinnur Işıkçı, 2019 Nisan ayından itibaren Hochschule für Musik und Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy” Leipzig’de yüksek lisans oda müziği bölümünde Prof. Caspar Frantz’ın sınıfında okumaktadır.

Sabahattin Emre Türktopu / Obua
Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda lisans eğitimine başladı. 2017 yılında “Fransız-Macar-Alman Uluslararası Senfoni Orkestrası” seçmelerini kazanarak, Avrupa’nın önemli konser salonlarında obua grup şefi olarak çalma fırsatı yakaladı. “Teatro alla Scala” obua grup şefi Prof. Fabien Thouand ile eğitimine “Conservatorio della Svizzera Italiana, Lugano”da devam etme hakkı kazandı. 2019-2020 döneminde Orchestra di Fiatti della Svizzera italiana, 900Presente gibi çeşitli orkestra ve topluluklarla konserler verme fırsatı elde etti, ünlü obua sanatçısı François Leleux’nun ustalık sınıfına katıldı. 2019-2020 eğitim dönemini Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik bursu desteği ile tamamladı.

Tolga Akman / Trombon
2014 yılında Hochschule für Musik und Theater Hannover’ın sınavlarını kazanarak Prof. Jonas Bylund ile lisans eğitimine başladı. Lisans eğitimi süresince, Hollanda Senfoni Orkestrası ve Göteborg Senfoni Orkestrası ile konserler verdi. 2019 yılında “Markische Stipendium” bursunu kazandı. 2020 yılında Valery Gergiev'in yönetimindeki Münih Filarmoni Orkestrası'nın akademisyenliğini kazandı. Yüksek lisans eğitimine Prof. Ian Bousfield önderliğinde Hochschule der Künste Bern İsviçre’de devam edecek.


12.10.2020