Tarihi köşk, VitrA’nın modern tasarımlarına ev sahipliği yapacak

Yeni VitrA Suadiye mağazası, Bağdat Caddesi’nde sağ kalan nadide tarihi eserlerden birinde, Cavit Paşa Köşkü’nde hizmet vermeye başladı.

Türkiye çapında 122 satış noktası bulunan VitrA’nın Suadiye’deki mağazası, Bağdat Caddesi’nin simgelerinden asırlık Cavit Paşa Köşkü’ne taşındı. Yepyeni bir müşteri deneyimi sunan mağaza, VitrA’nın geleceğin banyolarıyla ilgili vizyonunu yansıtan bir konseptle tasarlandı.

19.yüzyılın başlarında yapıldığı tahmin edilen ve 1. derece tarihi eser olan Cavit Paşa Köşkü, VitrA’nın modern koleksiyonlarına ev sahibi oldu. VitrA, ilk olarak Suadiye mağazasında sergilenen en yeni koleksiyonuyla, banyoyu evin yeni bir odası olarak kabul ediyor. Geleneksel banyoyu yeniden yorumlayan tasarımcı Terri Pecora’nın imzasını taşıyan VitrA Plural koleksiyonu da asırlık Cavit Paşa Köşkü’nde müşterilerle buluşuyor.

VitrA Suadiye Mağazası’nın açılışı, 20 Haziran Çarşamba günü düzenlenen davetle yapıldı. Ünlü mimarların katıldığı açılışta konuşma yapan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ali Aköz, “Cavit Paşa Köşkü, başarılı bir restorasyon çalışmasıyla yeniden hayat buldu. 21 yıldır hizmet verdiğimiz Bağdat Caddesi’nde, yepyeni bir müşteri deneyimini bu değerli köşkün büyülü atmosferiyle birleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Cavit Paşa Köşkü
Erkân-ı Harbiye mezunu Mirliva Cavit Paşa (1862-1932) tarafından yaptırıldı. 18.yüzyıl sonu - 19.yüzyıl başına tarihleniyor. Bağdat Caddesi üzerindeki 50’yi aşkın tarihi köşkten biri. İsviçre Şalelerinden esinlenilen dik çatısıyla dikkat çekiyor. Atatürk 5 kez ziyaret etti. Ünlü isimlerin katıldığı davetlere ev sahipliği yaptı. Restorasyon projesi, 2012-2016 yıllarında gerçekleştirildi.

21.06.2018