...

İKSV Kültür Sanat Kart’ı kazanan 1000 üniversiteli belirlendi

Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle hayata geçen İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Kültür Sanat Kart projesinin 1.000 talihli öğrencisi belli oldu. Proje ile İKSV’nin 2017 yılı içinde düzenleyeceği tüm etkinliklerde geçerli olacak 250 TL değerindeki İKSV Kültür Sanat Kart, 18-25 yaş arası 1000 üniversite öğrencisine hediye edildi.

Üç haftada Türkiye’nin 81 ilinden 64.711 öğrencinin başvurduğu İKSV Kültür Sanat Kart’ı almaya hak kazanan 1.000 üniversite öğrencisi binuniversiteliaraniyor.com adresinden duyuruldu.

75.yılını kutlayan Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle hayata geçirilen İKSV Kültür Sanat Kart, Türkiye’de eğitimini sürdüren üniversite öğrencilerinin kültür-sanat etkinliklerine erişimini artırmayı amaçlıyor. Proje, İKSV’nin öncü sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

Kültür Sanat Kart’ı kazanan üç öğrenci, Bülent Eczacıbaşı’yla buluştu

İKSV Kültür Sanat Kart’ı kazanan öğrencilerden üçüne kartlarını, Eczacıbaşı Topluluğu ve İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Atılgan Nalıncıoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği birinci sınıf öğrencisi Göksu Melisa Akgül ile Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri ikinci sınıf öğrencisi Berna Mert, kartlarını alırken Bülent Eczacıbaşı’yla da sohbet ettiler.

Takip ettikleri kültür sanat etkinliklerinden bahseden öğrencilerin ortak noktaları müzik oldu. İKSV Kültür Sanat Kart’ı kazandıkları için mutluluklarını paylaşan gençler, daha çok gencin sanat etkinlikleriyle buluşabilmesi adına bu projenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi konusundaki temennilerini paylaştılar.

Türkiye’nin dört bir yanından 65 bine yakın başvuru

İKSV Kültür Sanat Kart’a 23 Ocak-11 Şubat 2017 tarihleri arasında binuniversiteliaraniyor.com adresi üzerinden Türkiye’nin dört bir yanından 64.711 üniversite öğrencisi başvurdu. Türkiye genelindeki 183 üniversitenin 173’ünden başvuru alınan proje kapsamında başvuruların %68’i İstanbul’dan, %32’si ise İstanbul dışındaki şehirlerden oldu. Çekiliş sonucunda İKSV Kültür Sanat Kart almaya hak kazanan öğrencilerin 683’ü eğitimini İstanbul’da sürdürürken, 317 öğrenci ise eğitimini İstanbul dışında sürdürüyor.

Ayrıntılı bilgi için:

kultursanatkart.iksv.org
binuniversiteliaraniyor.com


21.02.2017