...

Eczacıbaşı VitrA, CEV Kupası'nda çeyrek finalde

2018 CEV Kupası Sekizli Finaller Etabı’nda Yamamay e-work Busto Arsizio ile eşleşen ve ilk maçı 3-1 kazanan Eczacıbaşı VitrA, ikinci maçta da rakibini aynı skorla mağlup ederek kupada Dörtlü Finaller Etabı’na (Çeyrek Final) yükseldi.

Karşılaşmanın ilk setini 25-20 kaybetmesine rağmen, ikinci sette oyuna ağırlığını koyan Eczacıbaşı VitrA seti 18-25 kazandı. Üçüncü sette Amerikalı oyuncu Rachael Adams’ın aldığı blok sayılarıyla etkili oyununu sürdüren turuncu beyazlılar, son sette de rakibine geçit vermedi ve maçı 3-1 kazandı.

Mücadelenin en skorer ismi 6’sı bloktan olmak üzere aldığı 27 sayıyla Tijana Boskovic olurken, Adams da yaptığı 5 blokla galibiyette önemli rol oynadı.

Karşılaşma öncesi ev sahibi takım eski oyuncuları Gözde Yılmaz’a çiçek takdim ederken, maçı izlemeye gelen taraftarlar da kendisine büyük ilgi gösterdi. Gözde, 2015-2016 sezonunda İtalyan ekibin kadrosunda kiralık olarak yer almıştı.

Çeyrek finalde Rusya’dan Yenisei Krasnoyarsk takımı ile eşleşen Eczacıbaşı VitrA, etabın ilk maçını 20 Şubat’ta Rusya’da oynanacak. Yarı finale çıkma mücadelesinin ikinci maçında ise turuncu beyazlılar 28 Şubat’ta Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynayacak.


15.02.2018