...

Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, Sinop Boyabat YBO yenilendi

Eczacıbaşı Hijyen Projesi ile bu kez Boyabat Yaşar Topçu YBO’daki 400 öğrencimizin yaşam ortamlarına dokunduk.

Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ve Yatılı Bölge Ortaokulları’nın (YBO) fiziksel koşullarını iyileştirmek hedefiyle yürüttüğümüz, çok sayıda uluslararası ödüle layık görülen “Eczacıbaşı Hijyen Projesi” kapsamında, Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO’nun temizlik alanları yenilendi. Çağdaş ve sağlıklı bir okula kavuşan Sinop Boyabat Yaşar Topçu YBO öğrencilerinin sevincini paylaşmak üzere, 3 Mayıs’ta bir tören düzenlendi. Törene, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah, Eczacıbaşı Kurumsal İletişim Grup Başkanı Sedat Birol, İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Eczacıbaşı VitrA voleybolcuları ve yerel yöneticiler katıldı.

Okulun tesisat altyapısının MEB tarafından onarılmasının ardından, derslik ve pansiyon bölümlerindeki temizlik alanları ile yemekhaneyi kapsayan toplam 1.215 m2’lik alan, VitrA ve Artema’nın ürünleriyle yenilenirken, Selpak, tüm öğrencilere kişisel hijyen ve tuvalet eğitimi verdi ve okuldaki tuvalet ve banyolar 0için temizlik kağıdı desteğinde bulundu. Proje ile ayrıca, Eczacıbaşı Girişim ve Eczacıbaşı Profesyonel temizlik ürünleriyle projeye katkı sağladı ve Eczacıbaşı Gönüllüleri okula bir müzik odası armağan etti.

Törende bir konuşma yapan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, çocukların sağlıklı, temiz, modern ortamlarda yaşamalarının ve eğitim görmelerinin en doğal hakları olduğunu belirterek, “Aydınlık yarınlar için onlara bu ortamları sağlamak ise toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğu. Öğrencilerinin büyük çoğunluğunun haftanın 7 gününü içinde geçirdiği YBO’ların, birer eğitim yuvası olmanın çok ötesinde rol oynadığını biliyoruz. Okulda çocuklarımıza sunulan öğrenme ve yaşam ortamı, kişisel gelişimlerine destek oluyor ve düşünce sistemlerini şekillendiriyor. Bu yüzden YBO’larla ortaklaşa yürütülen projeler, çok değerli öğretmenlerin, idarecilerin attığı her adım, hepimizin geleceği açısından büyük önem taşıyor” dedi. 2007 yılından bu yana devam eden Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, öğrencilerin kullandığı banyo ve tuvaletlerde fiziksel koşulların iyileştirilmesine özen gösterdiklerini vurgulayan Faruk Eczacıbaşı, “Proje kapsamında okula kazandırılan müzik odasının, öğrencilerimizin yeni beceriler kazanmalarına, hayata ve geleceğe farklı bir pencereden bakmalarına katkı sağlayacağını umuyoruz” diye konuştu.

Tören kapsamında ayrıca, Boyabat Yaşar Topçu YBO öğrencileri, Topluluk çalışanlarının armağan ettiği müzik odasında hazırlandıkları müzik performanslarını sergiledi. Tören, okulda düzenlenen hijyen temalı karikatür yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu. Açılış töreninin ardından, okulun VitrA ve Artema ürünleriyle yenilenen derslik ve pansiyon bölümleri gezildi.

Program, spor ve sanat dallarındaki başarılarıyla dikkat çeken Boyabat Yaşar Topçu YBO’da öğrencilerinin Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı oyuncularıyla yaptıkları karma gösteri maçı ile son buldu. Eczacıbaşı VitrA oyuncularından Neslihan Demir Güler ve Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu ile altyapı oyuncularından Mısra Aşçı ve Selmin Karahan ve voleybolda çok sayıda il birinciliğine sahip öğrenciler arasında yapılan maç 14-14 sona erdi.

Eczacıbaşı Hiyen Projesi, 2007 yılından bu yana Yatılı Bölge Ortaokulları’nın (YBO) fiziksel koşullarını iyileştirmek hedefiyle Eczacıbaşı Topluluğu tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında, 2007-2015 yılları arasında 29 ilde yaklaşık 17.200 öğrencisi bulunan 36 okulda yürütüldü. Proje ile 2020 yılına kadar 24 yeni okuldaki çalışmalarla toplam 60 okula ulaşılması hedefleniyor. Yenileme çalışmaları kapsamında toplam 139.310 m2 karo, 54.937 parça ürün temin edildi.

Eczacıbaşı Hijyen Projesi ile ayrıca, 2015 sonuna kadar toplam 48 ildeki 226 okulda, 76.631 YBO öğrencisine Selpak kişisel hijyen eğitimi verildi. Selpak, kişisel hijyen ve tuvalet eğitimine 2002 yılında başladı ve bugüne kadar 65 ildeki 8.497 okulda, 6.220.551 devlet ilkokulu öğrencisine ulaşıldı.

Projenin okullar için bir başka katkısını, yenilenen okullarda Eczacıbaşı Gönüllüleri tarafından hayata geçirilen eğitim ve rehberlik projeleri, müzik, resim ve hobi sınıfları oluşturuyor. Tiyatro oyunları, bilgisayar, ödüllü yarışmalar, sürdürülebilir kalkınma eğitimleri ve atölyeler, gönüllü çalışanların YBO öğrencilerinin yaşamını zenginleştirmek üzere tasarladığı çalışmalardan birkaçı.


06.05.2016