...

Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi’nde Ersin Alok

Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi’nin yeni kitabı Ersin Alok retrospektifikitabevlerinde yerini aldı. Eczacıbaşı Topluluğu’nun 40 yılı aşkın bir geçmişe sahip fotoğraf yayıncılığı geleneğinin bir parçası olan ve Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı tarafından yayınlanan seri, her yıl değerli bir fotoğraf sanatçısının retrospektif kitabını, sanatsal bütünlük içinde izleyicilere ulaştırıyor.

Serinin bu kitabı, fotoğraf sanatında titizliği ve coşkusuyla tanınan ülkemizin usta fotoğrafçılarından Ersin Alok’un çarpıcı fotoğraflarına yer veriyor. Eser, okuyucuyu kimi zaman bir dağın zirvesine, kimi zaman sualtına ya da beklenmedik endüstriyel mekanlara götürüyor.

1995 İz

Kitaba, Ersin Alok imzası ile sahip olmak isteyenler için Kanyon D&R’da düzenlenen imza gününde fotoğrafseverler Ersin Alok ile buluştu. Serinin yeni eseri kapsamında ayrıca, 31 Ocak 2017 Salı günü saat 14:30’da ise, İstanbul Modern Sinema Salonu’nda Ersin Alok ve kitabın editörü Merih Akoğul’un katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek. Toplantıda, İstanbul Modern Danışma Kurulu Üyesi, fotoğrafçı, yazar ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Merih Akoğul, kitabın oluşum süreci ve Alok’un fotoğraf anlayışı üzerine düşüncelerini paylaşarak, Alok’a fotoğraf serüvenine dair sorularını yöneltecek. Toplantıda ayrıca, Ersin Alok’un Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi’nde yer alan fotoğraflarından seçilerek oluşturulan müzikli bir projeksiyon gösterisi de sunulacak.

1968 Aliye Berger

Konsept ve tasarımı Bülent Erkmen’e ait olan ve editörlüğünü Merih Akoğul’un üstlendiği kitapta, Ersin Alok ile yapılan özel bir röportaja da yer veriliyor. Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi’nin 7. kitabı Ersin Alok retrospektifi, Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde sunuluyor.

1984 Fas

2014 Bakü, Azerbaycan

Merih Akoğul’un kitaptaki giriş yazısından...

“...Ömrünü tam anlamıyla fotoğrafa adamış olan Ersin Alok’un araştırma ve ön hazırlığa ayırdığı zaman ve uygulamadaki mimari disiplin onun fotoğraflarının gizini de açıklamaktadır... Ersin Alok, pozitif bir düşünce sistemi ile lirik ruhunu evrenin en önemli sihirlerinden biri olan fotoğrafla birleştirerek bize iletmeyi kendine görev edinmiş, doğaya ve insana başka gözlerle bakmamızı sağlamıştır.”


10.01.2017