...

Eczacıbaşı CEO’su, Kadının Güçlenmesi Prensipleri tanıtımında konuştu

Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan, 2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Uygulama Rehberi tanıtımında panel konuşmacısı olarak yer aldı.

Salt Galata'da düzenlenen programın, "Eşitlik Kazandırır: İş Dünyasından Uygulama Örnekleri" başlıklı oturumunda konuşan Karamercan, konunun kadın sorunu gibi görünse de temelinde bir erkek sorunu olduğunu söyledi. "Yani değiştirmemiz gereken ve şu anda liderlik pozisyonunda olan erkekler. İşte problemin zorluğu da buradan kaynaklanıyor." diyen Karamercan, yapılan araştırmalara, ekonomik göstergelerle bakıldığında, kadınların eşit temsilinin katma değerinin çok büyük olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Şu anda harekete geçirilmemiş en önemli kaynağın kadınlar olduğunu vurgulayan Dr. Karamercan, yapılan bir araştırmaya göre 2025 yılında dünyada iş hayatında temsil eşitliği sağlanmasının GSYH’ye katkısının yaklaşık 28-30 trilyon dolar olacağını, yine başka bir araştırmaya göre Amerika'da fırsat eşitliği sağlanmış olsaydı, ülkenin büyümesinin yüzde 9 daha fazla ivme kazanabileceğinin hesaplandığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl KAGİDER'in ilk erkek üyesi olduğunu ve bundan gurur duyduğunu vurgulayan Karamercan, iş hayatında cinsiyet eşitliği sağlanmasının Eczacıbaşı Topluluğu’nun da öncelikleri arasında yer aldığını belirtti.

Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) platformu, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunuyor.


26.01.2017