...

2018 Avrupa CEV Kupası Şampiyonu Eczacıbaşı VitrA

Eczacıbaşı VitrA, 2018 Avrupa CEV Kupası’nda şampiyonluğa ulaşarak uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Finaldeki rakibi Minchanka Minsk’i ilk maçta 3-1 ile geçen Eczacıbaşı VitrA, İstanbul’da oynanan rövanş maçını da 3-0 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. Turuncu beyazlılar, CEV Kupası’nda oynadığı 10 maçı da kazanırken, rakiplerine puan dahi vermeden kupanın sahibi oldu.

Sırasıyla VC Oudegem, Yamamay e-work Busto Arsizio, Yenisei Krasnoyarsk ve SSC Palmberg Schwerin takımlarını eleyen ve son olarak finalde Belarus ekibini saf dışı bırakan Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, turnuvayı namağlup tamamlayarak zafere ulaşırken, toplamda kazandığı set sayısı 30, kaybettiği set sayısı ise 4 oldu.

Daha önce Kupa Galipleri Kupası adıyla düzenlenen organizasyonu 1999 yılında da kazanan turuncu beyazlılar, turnuvayı bir kez daha şampiyon olarak tamamlayarak büyük sevinç yaşadı. Sezon boyunca çok başarılı maçlar oynayan şampiyon, rakiplerine puan kaptırmadan müzesine bir kupa daha ekledi ve uluslararası turnuvalarda 5. kupasına ulaşmış oldu.

Tüm yurtta büyük sevinç yaratan zafer sonrası Eczacıbaşı VitrA’ya kutlama mesajları yağarken, takımın bu başarısı sosyal medyada da en çok konuşulan konular listesine girdi.

Tüm takımla ve teknik ekiple gurur duyduğunu söyleyen Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Sezon başında genç ama mücadele gücü yüksek bir kadro kurduk. Oyuncularımıza ve hocamıza olan güvenimiz tamdı. Hedeflerimizden birine ulaştık. Avrupa’da bizleri gururla temsil ettiler, hepsini tebrik ediyorum. Şimdi sırada ligdeki final serisi var. Türkiye liginde de şampiyon olarak sezonu tamamlamak istiyoruz” dedi.

Final maçının 13 sayıyla en skorer ismi olan genç yıldız Tijana Boskovic, aynı zamanda turnuvanın MVP’si (en değerli oyuncu) ödülünün de sahibi oldu.

Eczacıbaşı VitrA – Minchanka Minsk: 3-0
Salon: Burhan Felek Voleybol Salonu
Hakemler: Roberto BORIS (ITA-İtalya), Jana NIKLOVA (SVK-Slovakya)
Eczacıbaşı VitrA: Larson, Büşra, Boskovic, Meliha, Adams, Ognjenovic, Simge (L), Gözde, Hande.
Minchanka Minsk: Palcheuskaya, Sakolchyk, Stoliar, Kavalchuk, Hryshkevich, Barysevich, Haniyeva (L), Kananovich.
Setler: 3-0 (25-17,25-17,25-17)
Süre: 76 dakika (25,25,26)


11.04.2018